İçeriğe geç

Ermenicede Eşek Ne Demek

Eşek ismi ne anlama gelir?

Türkçe Dil Kurumu’nun Türkçe Sözlüğü’nde eşek için iki anlam verilmiştir: 1. isim, zooloji. At ailesinden uzun kulaklı binek ve hizmet hayvanı, eşek, karakaçan, uzun kulaklı (Equus asinus) 2. Odun kesme, duvar örme, sıvama vb. İş için kullanılan üç veya dört ayaklı sehpa.

Kırı eşek ne demek?

kırı: eşeğin yavrusu, tay.

Birine eşek demek ne demek?

mec. Kaba, duyarsız, nezaketsiz, inatçı kişi: Bu dünyadaki tek varlığım / Karım, eşeğimin oğlu (Orhan V. Kanık). 3. Hakaret anlamına gelen bir hitap şekli [Ayrıca “eşek” biçiminde de kullanılır].

Eşek oğlu eşek demek ne demek?

EŞEKOĞLUEŞEK KELİMESİNİN ANLAMI: Kurnaz, bilgili, hilekâr, sinsi ve akıllı kişi anlamına gelir. Ayrıca kaba dilde hakaret olarak da kullanılır. Bu kelime sıklıkla “donkey, son of donkey”, “donkey, son of donkey”, “donkey, son of donkey”, “donkey, son of donkey”, “donkey, son of donkey” şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı “assekoğlu ass”tır.

Eski Türkçede eşek ne demek?

Eski Türkçe eşgek kelimesinden türemiştir, “yürümek” ve dolayısıyla “yük hayvanı” anlamına gelir. Bu kelime, Eski Türkçe eş- “bir battaniye üzerinde yürümek” fiilinden türemiştir ve Eski Türkçe +(g)Ak eki vardır. Daha fazla bilgi için, eşlik eden makaleye bakın.

Eşek neyi simgeler?

Folklorda EŞEK aptallık, inatçılık, sahtekârlık ve sabırla ilişkilendirilir. Mısır mitolojisinde eşek kötü tanrı Seth ile ilişkilendirilir. Yunan mitolojisinde eşek Dionysus, Typhon, Priapus ve Kronos tanrılarıyla ilişkilendirilir.

Tasavvufta eşek ne anlama gelir?

Tasavvuf düşüncesinde “eşek” metaforu genellikle “bencil/egoist özelliklerden kurtulamamış kişi, gönlünü ve zihnini dünyalık şeylerle, boş ve faydasız söz ve duygularla dolduran kişi, ilmiyle amel etmeyen âlim” gibi anlamları ifade etmek için kullanılır.

Eskiden eşeğe ne denirdi?

Türk dillerinde eski çağlardan beri kullanılmaktadır (eşgek). Orta Türkçede “eşgek” veya “eşyek” olarak kabul edilir. Eski Kıpçakçada “eşek” olarak adlandırılır.

Eşek diye kime denir?

Eşek, Türkçe sözlükte gerçek anlamıyla “Atgillerden, uzun kulaklı binek ve hizmet hayvanı, eşek” demektir. Mecazi anlamda ise “Kaba, yeteneksiz, inatçı kişi” anlamına gelir. (TDK, 1998: 733)

Eşek hakaret midir?

“Eşek”, “köpek”, “öküz”, “sığır”, “tazı”, “çakal”, “katır”, “fare”, “yavru köpek”, “tay” vb. Hayvanlara isimleriyle hitap etmek de hakaret suçudur. Bir kişiye atfedilen belirli olgu, o kişinin mevcut fiziksel veya psikolojik bir özelliğini vurgulasa bile, bu bir hakaret suçudur.

Eşek ölüsü ne demek?

bir zilyon kilogram anlamına gelir. Yani: 1 ölü eşek = 1 zilyon kilogram. Bir hayvan ve yaratılışı, aynı zamanda bir zaman göstergesi olarak da kullanılabilir.

Salak mısın hakaret mi?

“İdiot” terimini kullanmak, bir kişiyi toplumda aşağılar, onurunu zedeler ve onuruna hakaret eder. Bu sebeplerden ve önceki Yüksek Mahkeme kararlarına dayanarak, Salak hakaret suçunu oluşturur.

Yaşında eşek kalmadı ne demek?

“Eşek kadar insan olmak” ifadesinin daha üst versiyonudur. Eşeğin yaşam beklentisinin ne olduğunu ve ne zaman eski haline geldiğini tam olarak bilmesem de, 25 yıl veya daha az yaşadığını varsayarsak, 25 yaşına gelmiş bir bireyin eşek olmadığı anlamına gelir.

Boz eşek ne demek?

Ülkede bulunan bir eşek türü. Yaşadığı zaman ve mekanda Türkçeyi en gelişmiş ve anlaşılır şekilde kullanan büyük Heccav, hikayeci ve 150 yaşındaki Refik Halid Karay’ın Vatan Hikayeleri adlı kitabındaki bir hikayenin adıdır.

Eşek oğluna ne denir?

sibıç, sibıç eşek tayı, tay (Beyceli *Fatsa –Or.)

Eşek diye kime denir?

Eşek, Türkçe sözlükte gerçek anlamıyla “Atgillerden, uzun kulaklı binek ve hizmet hayvanı, eşek” demektir. Mecazi anlamda ise “Kaba, yeteneksiz, inatçı kişi” anlamına gelir. (TDK, 1998: 733)

Eymen ne anlamina gelir?

Eymen ismi mutluluğu ve zenginliği temsil eder. İyi şansa sahip şanslı bir kişi anlamında kullanılır. Arapça kökenli bir isimdir. Arap toplumunda bu isim yüzyıllardır erkek çocuklarına verilir.

Eskiden eşeğe ne denirdi?

Türk dillerinde eski çağlardan beri kullanılmaktadır (eşgek). Orta Türkçede “eşgek” veya “eşyek” olarak kabul edilir. Eski Kıpçakçada “eşek” olarak adlandırılır.

Merzifon eşeği hikayesi nedir?

Osmanlı döneminde Merzifon’da yapılan ilk nüfus sayımına göre, insandan çok eşek varmış. Bir zamanlar Merzifonlu bir kişi, ticaret yolları üzerinde olmasından dolayı Osmanlı Padişahına bir eşek bağışlamış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort
Sitemap
pusulabettürk ifşaholiganbetbets10