İçeriğe geç

Tezi Kaynakça Nasıl Yazılır

Tez kaynakça olarak nasıl yazılır?

Tezler: Yazarın soyadı, eserin yayın tarihi ve sayfa numarası belirtilir. Çalışma henüz yayınlanmamışsa kaynaklarda; Türkçe tezlerde bu “Unpublished Master’s/Doctoral Thesis”, İngilizce tezlerde “Unpublished Master’s/Doctoral Thesis” olarak belirtilir.

Tez nasıl kaynak gösterilir APA?

APA stilinde metin içi atıf, yazar(lar)ın soyadını ve atıf yapılan eserin yayın yılını belirterek yapılır. Ancak, bir kaynağı doğrudan atıf yapıyorsanız, öncesinde p veya pp kullanın. Sayfa numarası(ları) ayrıca ek (p. veya ss.) ile desteklenmelidir.

Tez nasıl kaynak gösterilir word?

Referanslar sekmesinde, Alıntı Ekle’ye tıklayın. Oluşturan Kaynak iletişim kutusunda, Kaynak Türü’nün yanında, kullanmak istediğiniz kaynak türünü seçin (örneğin, Kitap Bölümü veya Web Sitesi). Kaynak ayrıntılarını girin ve Tamam’a tıklayın. Kaynak, belgenizde seçtiğiniz konuma alıntı olarak eklenir.

Kaynak nasıl yazılır örnek?

Bibliyografyalar hazırlanırken önce yazarın adı, sonra eserin adı, sonra eserin yayınlandığı yayınevi veya kitapçı, son olarak eserin yayınlandığı şehir ve son olarak da eserin yayınlandığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken aralarına virgül (,) konur. Örnek: Orhan Pamuk, Kar, OP Matbaası, Antalya, 2010.

Tez sunumunda kaynakça olur mu?

Tez sunumunda bulunması gereken başlıklar: Başlık, Araştırmanın amacı ve alt amaçları, Araştırmanın önemi, Araştırmanın sınırlılıkları, Araştırmanın varsayımları, Teorik çerçeve, Yöntem, Veri toplama aracı, Evren ve örneklem, Verilerin analizi, Bulgular, Sonuç, Tartışma ve öneriler, Kaynakça.

Teze dipnot nasıl eklenir?

Belge içeriğinizde bir dipnot veya son nota başvurmak istediğiniz yere tıklayın veya dokunun. Referanslar sekmesinde Dipnot Ekle veya Son Not Ekle’yi seçin. Belgenin sonunda, geçerli sayfanın sonunda veya son notta yeni oluşturulan dipnotu fark edin. Dipnot veya son notta yazmak istediğinizi yazın.

Tez nasıl referans gösterilir APA?

APA formatına göre, alıntılar yazar(lar)ın soyadı(ları) ve eserin yılı parantez içinde belirtilerek yapılır. Bir kaynaktan doğrudan alıntı yapılırsa, sayfa numarası da metnin alıntısında belirtilmelidir.

Tez de atıf nasıl yapılır?

Yazarın adı ve soyadı, tezin adı (tırnak içinde, italik olmadan), yayın bilgisi, üniversite adı, enstitü ve bölüm adı, şehir ve yıl yazılmalıdır. Aynı kaynağa ikinci kez atıf yapılırken yazarın soyadı, yıl ve sayfa numarası yazılabilir.

Tezde APA yöntemi nedir?

APA stili, bilimsel dergi makaleleri ve kitaplar gibi akademik belgeler için bir yazım stili ve biçimidir. Genellikle davranışsal ve sosyal bilimlerdeki kaynaklara atıfta bulunmak için kullanılır. Makaleler genellikle bir başlık sayfası, içerikler ve bir bibliyografyadan oluşur.

Tez nasıl kaynak gösterilir APA 6?

Yayımlanmış tezlerin özeti: Özetleri kullanılan tezlerin bibliyografyası; yazarın soyadı, adının ilk harfi. (Yıl). Tezin başlığı italik olarak yazılır, ilk kelimenin ilk harfi büyük yazılır, diğer tüm kelimeler küçük harfle yazılır, özel isimler (yüksek lisans tezi/doktora tezi) olmadığı sürece. Elde edilen veritabanının adı.

Internet sitesinden alınan kaynakça nasıl yazılır?

Kurum adı/site adı, “web sitesi başlığı”, erişim: gün, ay, yıl, web adresi.

Yargıtay kararı kaynakçada nasıl gösterilir?

– Yargıtay, Danıştay gibi Yargıtay kararlarında; sıralama şu şekilde yapılmalıdır: Kararı veren mahkeme ve daire (numarasıyla), karar tarihi, kararın esas numarası, kararın karar numarası, yayımlandığı kaynağın adı (kısaltması), cilt, sayı, (yayın yılı), sayfa.

Kaynak gösterimi nasıl olmalıdır?

Makale referans formu: Yazarın soyadı, Adı. “Makale adı”. Dergi adı. Cilt numarası/sayı numarası (yayın ayı ve yılı): Sayfa aralığı. (Varsa)

Kaynak ve kaynakça aynı şey mi?

Mehaz, Kaynak, Bibliyografya, Bibliyografya kelimeleri için burada verilen tanımlar şu şekildedir: Mehaz Bir eser yazılırken başvurulan kaynak. Kaynak 4. Araştırma ve analiz için kullanılan belge. Bibliyografya Belirli bir konu, yer ve zaman dilimindeki en iyi yayınları kapsayan veya seçen eser, bibliyografya, bibliyografya.

Tezde kaynakça nereye yazılır?

Bir tez yazarken, bibliyografyada kullanılan kaynakları listelemek esastır. Referanslar, ödevlerin ve proje görevlerinin son sayfasında listelenir.

Tez künyesi nasıl yazılır?

Makalenin başlığı makalenin ilk sayfasında yer alır. Makale atıfı olduğu gibi kitap atıfı, tez atıfı vb. olarak da kullanılabilir. Ayrıca şu etiketler de vardır. Bibliyografyalardaki atıfların açıkça yazılması gerekir. Genellikle APA formatında yazılması beklenir.

Tez için kitaptan alıntı nasıl yapılır?

Eserin yazarının adı metinde yer alıyorsa ve hiçbir sayfaya atıfta bulunulmuyorsa, yazarın adının yanına eserin tarihi yazılır. Yazarın adı atıfta bulunulan metinde geçmiyorsa, hem sayfa numarası hem de yazarın adı parantez içinde verilmelidir.

Tez kaynakça nasıl yazılır APA 6?

“Referanslar” yazarın soyadını, adının baş harflerini (bazen ilk iki adı), yayın yılını (parantez içinde), eserin adını ve yayın bilgilerini noktayla ayırarak içerir. Kitap başlıkları tamamen küçük harfle ve başlığın ilk harfinden sonra italik olarak yazılır (özel isimler hariç).

Tez kaynakça kaç punto ile yazılır?

8. KAYNAK YAZIMI: BİBLİYOGRAFYA başlığı 12 punto, koyu, sola hizalı ve büyük harflerle yazılmalıdır. Bibliyografya metni alfabetik olarak, 9 punto, öncesi ve sonrası 6pt, tek satır aralığı ve ikinci satırın 1 cm üstünde yazılmalıdır. Örnek: Dönmez, İ, E., Dönmez, I. (2013).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir