İçeriğe geç

Gemide Sso Ne Demek

Gemide Sso nedir?

GEMİ GÜVENLİK SORUMLUSU (GGSO): Gemide Kaptana karşı sorumludur; Şirket tarafından Şirket Güvenlik Sorumlusu ve Liman Tesisi Güvenlik Sorumlusu ile ilişkileri yönetmek ve Gemi Güvenlik Planının uygulanması ve sürdürülmesi de dahil olmak üzere geminin güvenliğinden sorumlu olmak üzere yetkilendirilmiş kişidir.

Gemide SSP nedir?

Gemiler bir gemi güvenlik uyarı sistemi ile donatılmıştır. Gemi güvenlik uyarı sistemi, gemide güvenlikle ilgili bir durum olması durumunda noktadan noktaya alarmlar gönderebilen ve böylece durumun doğrudan karadaki ilgili otoriteye iletilebilmesini sağlayan bir sistemdir.

Gemilerde STS ne demek?

STS nedir? “Ship to Ship” ifadesinin kısaltmasıdır. İki gemi arasındaki kargo transferini tanımlar. Bu genellikle tankerler arasında gerçekleşse de kuru yük gemilerinde de gerçekleşir.

Gemide sog ne demek?

SOG (Yer Hızı): Yere göre hız. Geminin karadan görülen görünür hızı.

SSO açılımı nedir?

SSO, Single Sign On’un kısaltmasıdır. Bir kullanıcının bir uygulama veya kaynak kümesinde bir kez kimlik doğrulaması yaparak oturum açmasına olanak tanıyan bir kimlik doğrulama tekniğidir.

Gemide PSC ne demek?

Liman Devleti Kontrolleri (PSC’ler), yabancı gemilerin ulusal limanlarda, gemi ve ekipmanlarının durumunun uluslararası düzenlemelere uygun olup olmadığını ve geminin bu kurallara uygun olarak işletilip işletilmediğini kontrol etmek amacıyla yapılan denetimlerdir.

Gemide PMS ne demek?

Deniz araçlarında, Güç Yönetim Sistemi PMS elektrik sistemini kontrol etmekten sorumludur. Görevi, elektrik sisteminin güvenli ve verimli olmasını sağlamaktır. Deniz araçlarında, Güç Yönetim Sistemi PMS elektrik sistemini kontrol etmekten sorumludur. Görevi, elektrik sisteminin güvenli ve verimli olmasını sağlamaktır.

PSC nelere bakar?

Liman Devleti Kontrolü (PSC), kıyı devletlerinin yabancı bayraklı gemilere limanlarında gerçekleştirdikleri denetimler olup, gemilerin durumlarını kontrol etmek ve gemilerin en önemli uluslararası denizcilik sözleşmelerine uymasını sağlamak amacıyla yapılmaktadır (Anderson, 2002: 20).

Gemide SCR nedir?

SCR sistemlerinin çeşitleri: Katalitik reaktörün turboşarjın girişinde bulunduğu ve 300 ila 400 derece egzoz gazı sıcaklığı arasında çalışması gereken bir sistemdir. Bu sistem sıcaklığı esas olarak deniz dizel motorlarında meydana geldiğinden, kullanımı için en uygun yer burasıdır.

Gemilerde GRT ne demek?

Kayıtlı brüt tonaj (aynı zamanda brüt kayıt tonajı kısaltması olan GRT olarak da kullanılır), bir geminin toplam iç kapasitesini ifade etmek için kullanılan brüt tonaj veya brüt ton (kayıtlı ton) miktarı olan GRT ile ifade edilir.

Gemilerde ETD ne demek?

“Estimated Time of Departure” ifadesinin kısaltması olan ETD, Türkçeye “tahmini kalkış saati” olarak çevrilmiştir.

Gemilerde aft ne demek?

AFT: Gemi ve uçak gibi araçların arka kısmı. ACENTE ORANI: Birçok havayolu adına bir acente tarafından yayınlanan acentelik oranı.

Gemilerde GM ne demek?

Metasantrik yükseklik (GM), yüzen bir cismin başlangıçtaki statik kararlılığının bir ölçüsüdür. Bir geminin ağırlık merkezi ile metasantrik yüksekliği arasındaki mesafe olarak hesaplanır. Metasantrik yükseklik (GM), yüzen bir cismin başlangıçtaki statik kararlılığının bir ölçüsüdür. Bir geminin ağırlık merkezi ile metasantrik yüksekliği arasındaki mesafe olarak hesaplanır.

Gemide pitch ne demek?

Boyuna ve yuvarlanma hareketleri genellikle gemi personeli tarafından hissedilir. Ancak geminin gerçekleştirdiği aslında altı hareket vardır. Bu hareketler literatürde yuvarlanma, eğim, sapma, çekme, dalgalanma ve sallanma olarak kabul edilir.

Gemide kuler ne demek?

Hava soğutucular, turboşarj tarafından basınçlandırılıp ısıtılan havanın hacmini azaltarak silindire giren hava miktarını artıran ve böylece dizel motorların daha iyi ve daha verimli yanmasını sağlayan soğutuculardır.

Gemide LSA nedir?

Gemiler, operasyon yöntemi ne olursa olsun, taşıdıkları personel veya yolcuların güvenliğini sağlamak için özel araçlarla donatılmıştır. Bir gemide bulunması gereken can kurtarma araçları (LSA), teknenin türüne, boyutlarına ve amacına bağlı olarak değişir.

Rso nedir Denizcilik?

Tanınmış Güvenlik Örgütü (RSO) hizmeti, özellikle denizcilik sektöründe güvenlik konularında uzmanlaşmış, uluslararası alanda tanınan bir hizmettir.

Ship Safety Officer nedir?

Gemi Güvenlik Görevlisi Eğitimi (SSAO), denizdeki kazaları azaltmayı ve güvenliği iyileştirmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Eğitime kimler katılabilir? Eğitim, Gemi Güvenlik Görevlisi olarak atanan veya atanacak olan çalışanlara açıktır.

Gemide CSR ne demek?

CSR, “Özet Kaydının Devamı” anlamına gelir. Bu belge, bir gemi hakkında tüm önemli bilgileri içeren ve geminin güvenli bir şekilde işletilmesi için gerekli olan bir belgedir. CSR sertifikası, geminin bayrak devleti tarafından verilir ve her zaman gemide taşınmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir